IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Po co ta zmiana?
Autor Wiadomość
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 21:00   Po co ta zmiana?

Do niedawna można było łatwo skakać i widzieć wszystkie stronice w danym temacie. Zostało to niepotrzebnie, moim zdaniem, utrudnione. Może jednak wrócić do poprzedniego sposobu? :wink:

Jeżeli istnieje jakiś sposób na pokonanie tej trudności, to proszę o radę.
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 21:19   

Szczerze mówiąc, nie wiem o co chodzi. O ile mi wiadomo, żadne istotne zmiany w ustawieniach Forum nie były ostatnio wprowadzane :roll:
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 21:31   

OK, n.p. Przyklejony: Biuro Postów Znalezionych
[ Idź do strony: 1 ... 7, 8, 9 ]


Jak dojść do stronic 2 do 6 ? :shock:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Sob 27 Paź, 2007 22:18   

Tak jest wszędzie gdzie wątek liczy więcej niż cztery strony, nic się nie zmieniło. Trzeba po prostu wejść w temat.
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 11:41   

Niedawno na spodzie stronicy z tematem były numery stronic w tym temacie, jeżeli było ich więcej niż jedna. Wystarczyło kliknąć jeden z numerów i ją zobaczyć. Teraz takiej możliwości nie ma. :neutral:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
wichura 
Banita

Wiek: 35
Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 4806
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 11:59   

Edwill napisał/a:
Niedawno na spodzie stronicy z tematem były numery stronic w tym temacie, jeżeli było ich więcej niż jedna. Wystarczyło kliknąć jeden z numerów i ją zobaczyć. Teraz takiej możliwości nie ma. :neutral:
Pewnie znów chodzi o to. Zatem wina musi być Edwillu po Twojej stronie. Musiałeś ostatnio coś zainstalować, albo gdzieś włączyć jakąś opcję. Prawdopodobnie u siebie na komputerze masz uruchomione coś co blokuje wyświetlanie tzw. obiektów ActiveX. Jeśli jesteś jedyną osobą, która korzysta z Twojego komputera to raczej powinieneś wiedzieć co tam zostało zmienione. :wink:
_________________
na wygnaniu
The Box Tops - The Letter http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 20:26   

Dziękuję Ci za wyjaśnienie sprawy. Niedawno kupiłem APPLE iMac 20" z systemem OS X Tiger, ale lada dzień nadejdzie pocztą z Kaliforni CD z OS X Leopard, który zastąpi Tiger. Zainstaluję wówczas ActiveX i mam nadzieję, że wtedy wszystko zacznie działać jak kiedyś. Narazie nie mam dostępu do w/w stronic. :sad:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
wichura 
Banita

Wiek: 35
Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 4806
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 20:52   

Edwill napisał/a:
Dziękuję Ci za wyjaśnienie sprawy. Niedawno kupiłem APPLE iMac 20" z systemem OS X Tiger, ale lada dzień nadejdzie pocztą z Kaliforni CD z OS X Leopard, który zastąpi Tiger. Zainstaluję wówczas ActiveX i mam nadzieję, że wtedy wszystko zacznie działać jak kiedyś. Narazie nie mam dostępu do w/w stronic. :sad:
Ooo, tutaj już raczej nie pomogę... :oops: Ale nie mam wątpliwości, że chodzi o ActiveX i jeśli chcesz to naprawić (a zapewne chcesz :smile: ) to będziesz chyba musiał sam coś pokombinować...
_________________
na wygnaniu
The Box Tops - The Letter http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 14:02   

Masz rację, Wichuro. Dziękuję raz jeszcze.

Sprawdziłem ten "problem" na DELL notebook, no i tam on nie istnieje. :shock: :grin: Ta "zmiana" nastąpiła nie na Forum... Trudno mi było domyśleć się przyczyny tego kłopotu, gdy wszystko inne na APPLE doskonale działa. :oops:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 15:31   

To pewnie przez tego bana, którego kiedyś dostał mac :?
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 16:57   

Tym razem to pomyłka... Mac'ów :razz: :lol:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
wichura 
Banita

Wiek: 35
Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 4806
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 17:08   

Mojżesz napisał/a:
To pewnie przez tego bana, którego kiedyś dostał mac :?
Mówi Mojżesz, że teraz się mszczą? :grin:
_________________
na wygnaniu
The Box Tops - The Letter http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 19:31   

wichura21 napisał/a:
Mojżesz napisał/a:
To pewnie przez tego bana, którego kiedyś dostał mac :?
Mówi Mojżesz, że teraz się mszczą? :grin:

Nie wiem, cza zapytać Wojtka K. chyba 8)
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
wichura 
Banita

Wiek: 35
Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 4806
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 19:34   

Mojżesz napisał/a:
Nie wiem, cza zapytać Wojtka K. chyba 8)
To teraz powiadasz, że jest jakiś układ? :grin: Bardzo możliwe, bardzo... :grin:
_________________
na wygnaniu
The Box Tops - The Letter http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 22:17   

Zapytać Wojtka K?... Chyba on nie czytał.

Byłem i sprawdziłem w Apple Store i tam już z nowym systemem Leopard, niestety, też nie wyświetlają się numery innych stronic w temacie. Widzę, że mój neighbour - sąsiad - ma też Mac'a, więc ma chyba ten sam problem. Isn't it so, Mr. zj55 :?: :wink:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 23:18   

Jest pewna szansa, że wkrótce i my będziemy na powrót mieć mac'a 8)
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Wto 27 Lis, 2007 02:10   

Stary mac może już jest i ukrywa się pod nowym nickiem. :wink:

Może ktoś mógłby sprawdzić: jakiej PLUG-IN brakuje w poniższej tabeli zaistalowanych na moim iMac, do 100% funkcjonowania naszego Forum?

file:///Applications/Safari.app/Contents/Resources/English.lproj/Plug-ins.html
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Wto 27 Lis, 2007 02:58   

Nasz stary mac może już jest i ukrywa się pod nowym nickiem. :wink:

Próbowałem sprawdzić jakiej PLUG-IN brakuje pomiędzy zaistalowanymi na moim iMac, do 100% funkcjonowania naszego Forum. Wpadłem w końcu na pomysł zainstalowania Mozilla FIREFOX i voila! Wszystko działa jak należy :!: :grin:

Przykład: Idź do strony: 1 2 3 4 » He, he :!: :grin:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Wto 11 Gru, 2007 04:42   

Jeszcze lepiej niż na FIREFOX nasze forum działa na CAMINO - przeglądarce dla Mac. Z Mac'a default SAFARI i naszego forum oprogramowaniu coś tam nie gra.
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Med 
skarbnik zarządu organizacji powiatowej


Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 1277
Wysłany: Wto 11 Gru, 2007 17:23   

Jak wygląda na Mac'u sprawa z edycja dokumentów, dyskami wymiennymi, drukarkami?
_________________
"if you have something that you don't want anyone to know, maybe you shouldn't be doing it in the first place" Eric Schmidt, Chairman/CEO of Google

We have to pass the (health care) bill so you can find out what is in it. - NP
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 10:39   

Nowe Mac'i mają processors Intel Core 2 Duo i ponad 140 zainstalowanych drivers. Dlatego wszystko działa "na medal". Jestem b. zadowolony iMac'a :!: :grin:
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Kotek 
członek zarządu organizacji powiatowej


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 877
Skąd: ...inąd
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 20:06   

Edwill napisał/a:
ponad 140 zainstalowanych drivers
a ile masz w tym cudzie urządzeń, które wymagają sterowników (drivers)? 140? To niezły kombajn Kulega sobie zafundował :wink: , pozazdrościć :mrgreen:
_________________
Mówi się, że ten, kto dwa razy uwierzy w to samo kłamstwo, to dureń.
Ten, kto uwierzy trzy razy - idiota kompletny.
Ale politykom i synoptykom wierzymy codziennie.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 20:12   

To ciekawe1, u mnie w katalogu c:\windows\system32\drivers\ jest 221 plików z rozszerzeniem .sys :roll: ;)
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Kotek 
członek zarządu organizacji powiatowej


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 877
Skąd: ...inąd
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 20:16   

a może to jest po to, aby dało się podpiąć pod kompa pralkę, lodówkę, ekspres do kawy i inne takie tam techniczne ustrojstwa (golarka?) :)
_________________
Mówi się, że ten, kto dwa razy uwierzy w to samo kłamstwo, to dureń.
Ten, kto uwierzy trzy razy - idiota kompletny.
Ale politykom i synoptykom wierzymy codziennie.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 20:36   

Panie, każda śrubka w obudowie musi mieć swój sterownik! :|
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Kotek 
członek zarządu organizacji powiatowej


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 877
Skąd: ...inąd
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 22:13   

Mojżesz napisał/a:
każda śrubka w obudowie musi mieć swój sterownik!
a ja nieuk techniczny szukałem śrubokręta :mrgreen:
_________________
Mówi się, że ten, kto dwa razy uwierzy w to samo kłamstwo, to dureń.
Ten, kto uwierzy trzy razy - idiota kompletny.
Ale politykom i synoptykom wierzymy codziennie.
 
 
Hegemon 
Beczkowóz


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 11979
Skąd: z głupia frant
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 22:17   

Kotek napisał/a:
Mojżesz napisał/a:
każda śrubka w obudowie musi mieć swój sterownik!
a ja nieuk techniczny szukałem śrubokręta :mrgreen:

Nie wiem, czy do śrubokręta jakiś nie jest potrzebny, było nie było to urządzenie przenośne jest :roll: :|
_________________
Его Высокопревосходительство
 
 
Kotek 
członek zarządu organizacji powiatowej


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 877
Skąd: ...inąd
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 22:30   

Mojżesz napisał/a:
Nie wiem, czy do śrubokręta jakiś nie jest potrzebny


a czy to nie jest czasem ustrojstwo typu plug 'n play? ;)
_________________
Mówi się, że ten, kto dwa razy uwierzy w to samo kłamstwo, to dureń.
Ten, kto uwierzy trzy razy - idiota kompletny.
Ale politykom i synoptykom wierzymy codziennie.
 
 
Psuj 
Wolny Strzelec
Pogromca Smoków


Wiek: 34
Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 4676
Skąd: Miasto Środka
Wysłany: Śro 12 Gru, 2007 22:33   

Jeśli chodzi o komputery Apple'a, to ja chciałem sobie swego czasu kupić MacBooka, na co jeden spec od komputerów zareagował "nieeeeeeeeeee", natomiast kiedy później zrezygnowałem i powiedziałem o tym mojej informatycznej wyższej instancji (to taki znajomy informatyk, który zajmuje się moimi komputerami, kiedy ja już nie wiem, co robić), to wyższa instancja odetchnąwszy głęboko powachlowała się jakąś przypadkową GW, choć zwykle nie bierze tego ścierwa do rąk.
_________________
„Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba”
 
 
 
Edwill 
baron wojewódzki


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4965
Skąd: Aaa... to zależy od czasu
Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 00:47   

Kotek napisał/a:
Mojżesz napisał/a:
każda śrubka w obudowie musi mieć swój sterownik!
a ja nieuk techniczny szukałem śrubokręta :mrgreen:

No nie, z tym to się nie zgadzam. Uroczyście oświadczam, że do jedynej śrubki dostępnej dla użytkownika, na spodzie iMac'a do dodania karty zwiększającej RAM, potrzebny jest jedynie delikatny śrubokręt, bez żadnego tam sterownika :!: :razz: :lol:

@ Psuj: Sprzedawcy w sklepach nie zawsze znają się na rzeczy, a jeżeli tak, to często starają się sprzedać swój produkt, albo ten z którego mają większy zysk. Mac'a nazywają u nas... "Cadillac of the computers" - Cadillac komputerów. Pomimo takich pochwał, moja żona wolałaby jednak tamten... na czterech kołach. :lol:

http://www.computerworld....4618&sr=hotnews
_________________
Stwórzmy świat oparty na sile prawa, a nie na prawie siły - prezydent Andrzej Duda w ONZ.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11