IVRP.pl Strona Główna IVRP.pl
polityka - militaria - kultura - podróże

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prob lem z zapamiętaniem hasła
Autor Wiadomość
Puchaty 
sekretarz władz wojewódzkich

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 3177
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 09:02   Prob lem z zapamiętaniem hasła

Jak zrobić aby nie musieć się za każdym razem logować przy wizytowaniu tego forum?
Bo nawet przeglądarka nie potrafi mi zapamiętać hasła do FIVRP;)
 
 
niKT 
członek władz krajowych


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 5831
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 09:52   

Chiba problem będzie po stronie odbiorcy, tj. przeglądarka, ciasteczka u Kulegi. Zacząłbym od wyczyszczenia kesza przeglądarki i usunięcia ciasteczek IVrp.
_________________
My nick's been nickED!
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 54
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 10:56   

Przeglądarki zapamiętują hasło zawsze dla tego samego poziomu strony. Tzn. Mogę się logować automatycznie korzystając ze skrótu klawiszowego "lewy ctlr+enter" tylko z poziomu strony głównej forum. Chyba tu tkwi problem. Ja tak mam z przeróżnymi logowanymi stronami. Loguję się skrótem zawsze ze strony głównej z forum, a nie po rozpoznaniu - tak czyni wielu - gruntu za pośrednictwem przekierowania np za pomocą Outlooka.
_________________
"Domini Poloni, tam diu liberi, quam diu catholici!"
 
 
Puchaty 
sekretarz władz wojewódzkich

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 3177
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 11:59   

FF radzi sobie z tym lepiej niż gogol, pewnie to wina tego ostatniego. A czy na Forum znajduje się opcja automatycznego logowania przy starcie?
_________________
Prusy muszą zostać zniszczone
 
 
niKT 
członek władz krajowych


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 5831
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 12:01   

Tak. Jest do zaznaczenia okienko na stronie logowania.
_________________
My nick's been nickED!
 
 
Puchaty 
sekretarz władz wojewódzkich

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 3177
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 13:37   

Ale właśnie nic to mi nie daje. Kurde, FF też już ma z tym kłopot.
Musze chyba wyczyścić historię przeglądarek.
_________________
Prusy muszą zostać zniszczone
 
 
Yanusson 
baron wojewódzki

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 4327
Skąd: że
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 14:51   

też nie bangla. Ciastka i hasło wyczyszczone. :(
_________________
Śpiewaj i maszeruj!
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 54
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 15:38   

Yanusson napisał/a:
też nie bangla. Ciastka i hasło wyczyszczone. :(


Właśnie zalogowałem się na lisku. Tutaj logowanie automatyczne jest troch inne ni na operze. Po pierwszym logowaniu na pytanie "liska" czy zapamięta hasło dla tej strony zakliknąłem "tak". Przy drugim logowaniu w polu loginu i hasła miałem już gotowe wpisane moje dane. Wystarczyło przycisnąć enter i bangla. Może jeśli będą dalej kłopoty to później @Hegemon coś ci poradzi.
_________________
"Domini Poloni, tam diu liberi, quam diu catholici!"
 
 
Yanusson 
baron wojewódzki

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 4327
Skąd: że
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 15:56   

Nieno. FF pamiętać to i pamięta. Rosschodzi się właśnie o to jedno kliknięcie :mrgreen:
_________________
Śpiewaj i maszeruj!
 
 
Ignac
członek władz krajowych
na fot.: Tadeusz Reytan


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 07 Sie 2011
Posty: 7021
Skąd: Wiadoma rzecz - Stolica!
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 19:35   

Niech mi Kolega przyśle swoje hasło emailem. W razie potrzeby będę przypominał.
 
 
Randolph
członek zarządu organizacji powiatowej

Dołączył: 09 Sie 2011
Posty: 1016
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 20:54   

Tutejszy automat źle działa z Chrome, K-Meleon, Firefox i Operą - to z autopsji.
Gdyby to ode mnie zależało, winnych szukałbym na serwerze ivrp.
 
 
Zbigniew 
członek władz krajowych


Pomógł: 6 razy
Wiek: 54
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6959
Skąd: Kujawy
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 22:39   

Randolph napisał/a:
Tutejszy automat źle działa z Chrome, K-Meleon, Firefox i Operą - to z autopsji.
Gdyby to ode mnie zależało, winnych szukałbym na serwerze ivrp.

Proponuję pogrzebać u siebie w ustawieniach. Sam używam liska albo opery i nie widzę żadnych problemów. Znając zaś poziom informatyków obsługujących forum, powyżej cytowane stwierdzenie traktuję jako żart. :mrgreen: Chromu z racji programów szpiegujących moje obyczaje nie używam - zatem nie wiem.
_________________
"Domini Poloni, tam diu liberi, quam diu catholici!"
 
 
Yanusson 
baron wojewódzki

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 4327
Skąd: że
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 23:43   

Ignac napisał/a:
Niech mi Kolega przyśle swoje hasło emailem. W razie potrzeby będę przypominał.
Will you still need me, will you still feed me when I'm sixty four? :mrgreen:
_________________
Śpiewaj i maszeruj!
 
 
Randolph
członek zarządu organizacji powiatowej

Dołączył: 09 Sie 2011
Posty: 1016
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 06:00   

Zbigniew napisał/a:
Randolph napisał/a:
Tutejszy automat źle działa z Chrome, K-Meleon, Firefox i Operą - to z autopsji.
Gdyby to ode mnie zależało, winnych szukałbym na serwerze ivrp.

Proponuję pogrzebać u siebie w ustawieniach. Sam używam liska albo opery i nie widzę żadnych problemów. Znając zaś poziom informatyków obsługujących forum, powyżej cytowane stwierdzenie traktuję jako żart. :mrgreen: Chromu z racji programów szpiegujących moje obyczaje nie używam - zatem nie wiem.


... na dwóch laptopach i blaszance. Wpisałem się wyłącznie w dobrej wierze licząc, że informacja okaże się przydatna osobie administrującej serwerem i tutejszą implementacją phpBB. U siebie grzebać nie zamierzam, bo po pierwsze w materii problemów z logowaniem mam zdanie odmienne, po drugie nie chce mi się, po trzecie nie narzekam, po czwarte przywykłem.
 
 
Puchaty 
sekretarz władz wojewódzkich

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 3177
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 08:38   

FF dziś zapamiętał. Ale Chrom nie daje rady z automatycznym logowaniem. Opery nie mam.
_________________
Prusy muszą zostać zniszczone
 
 
niKT 
członek władz krajowych


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 5831
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 08:52   

Czy to nie jest przypadkiem związane z logowaniem się na przemian z różnych komputerów? Bo mi też raz działa a innym razem nie.
_________________
My nick's been nickED!
 
 
ombretta 
członek prezydium władz krajowych
ex-forumkowicz

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 8802
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 10:32   

Nie, to nie ma wpływu. Ja się loguję z kilku komputerów i generalnie zasada jest taka: safari na macu zawsze działa od razu, opera i ff na pececie oraz camino (fork mozilli) na macu - najczęściej dopiero za drugim razem.
 
 
Yanusson 
baron wojewódzki

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 4327
Skąd: że
Wysłany: Sob 01 Paź, 2011 18:41   

A ja chyba znalazłem sposób: jak wpisuję w pasek adresu "iv" to pojawia się lista URLi z ivrp.pl na czele. Pomijam główny URL (główny "ivrp.pl") i wybieram pierwszy prowadzący do wnętrza forum.
I jestem zarówno w środku, jak i zalogowanym.
P.S. To działa dla FF 7.0.1
_________________
Śpiewaj i maszeruj!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10